12/06/2013

Itsenäisyyspäivän iltana

Olo on väsynyt, mutta onnellinen. Päivä on kulunut pikkusiskon kanssa itsenäisyyspäiväateriaa laittaen, päivän nimipäiväsankaria juhlien ja erilaista itsenäisyyspäivän vastaanottoa ja -juhlaa katsellen suurella mielenkiinnolla. Minusta konsertti oli hieno, erittäin hieno. Suomalaista kirjallisuutta ja musiikkia ei aina muista arvostaa tarpeeksi, vaikka maassamme on tehty mitä hienoimpia teoksia.
Nyt katselen Tuntematonta sotilasta, näin toisella silmällä ainakin. Saa nähdä jaksanko ihan loppuun asti, yritys on kova ainakin.



Hyvää itsenäisyyspäivän viimeisiä minuutteja!

kuva täältä

12/01/2013

Joulukuun ensimmäinen

Nyt se on täällä, joulukuu ja ensimmäinen adventti! Meillä se on kulunut lähinnä tällaisissa tunnelmissa





Jouluvalot on siis saatu suunnilleen kaikki paikoilleen ja jouluverhojakin vähän vaihdettu. Tänään myös iso taakka putosi harteiltani, kun sain viimein suunniteltua kaikki lahjahankintani, nyt siis vain kauppaan ja vähän myös leipomaan. Ai että, joulunalusaika on niin ihanan kutkuttavaa! Tonttuilu on kivaa.

 Muistakaa myös rientää kuuntelemaan Jouluradiota (klik!)! Sivulle onkin jaoteltu kivasti hieman genreittäin erilaisia jouluradioita kuulijan mieltymysten ja iän mukaan.

PS. Tuosta tonttuilusta tuli mieleen, että kai kaikki muistivat katsoa Tonttu Toljanterin ensimmäisen jakson?

11/11/2013

Kääretorttua

Nyt vähän reseptiä kehiin. Leivoin tätä jo jokunen aikaa sitten, mutta tänne asti en ole saanut reseptiä välitettyä, nyt kuitenkin tulee!

Puolukkainen marenkikääretorttu

Pohja:
  • 4 valkuaista
  • ripaus suolaa
  • 1 tl viinietikkaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl perunjauhoja
Vaahdota valkuaiset viinietikan ja suolaripauksen kanssa. Lisää puolet sokerista vaahdotuksen aikana. Sekoita loppu sokeri, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään. Lisää ne pikkuhiljaa koko ajan vatkaten sekaan. Ja vatkaa kunnes vaahto kovaa. Levitä vaahto leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa n.15 minuuttia. Valmista täyte.

Täyte:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk mascarpone tuorejuustoa
  • sokeria
  • 2dl puolukoita
  • koristeeksi puolukoita ja tomusokeria
Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta mauan mukaan sokerilla. Sekoita vasta lopuksi jäiset puolukat kermaseoksen sekaan. 
Kumoa kypsä marenkilevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä vain pari minuuttia. Levitä täyte ja rullaa kääretortuksi. Koristele ja tarjoa heti.






Oli kyllä todella helppo ja nopea tehdä! Ja makuhermo lepäsi, todella hyvää! Ainakin jos meidän perheeltä kysytään, sillä torttu katosi yhdessä illassa. 
Mielestäni tämä sopii jouluun mainiosti puolukkaisuutensa takia. Seuraavilla kerroilla täytyy kuitenkin  kokeilla paria variaatiota, nimittäin mascarponen voisi vaihtaa rommi-rusina - tai piparkakku-rahkaan. Pohjaan voisi myös laittaa hyppysellisen kanelia. Mitäs luulette, toimisikohan?

Reseptiin törmäsin Leipoi, leipoi-blogissa